torsdag 30. august 2012

Hvorfor taler vi troende i tunger ?



Jeg vet det høres rart ut for mange og noen har blitt redde av å høre tungetale, noen syns sikkert det er rart og kanskje noen ler av det ? Tror faktisk aldri jeg har hørt noen le av det.....Fordi det er noe hellig over det og de fleste egentlig har respekt for det hellige sånn innerst inne ? :)

For det første så er tungetalen ikke for at vi skal stå foran and
re mennesker å tale ut i tunger liksom, ingen MÅ tale i tunger foran andre. 

Tungetalen kom på pinsedagen, det er den Hellige Ånd, sannhetens Ånd som Jesus gav til alle de som tror fordi Han reiste opp til Gud. Og da gav han oss Ånden så vi ikke skulle bli igjen her alene når han dro :) !!

Tungetalen er til for VÅR skyld, den er for at vi skal samtale med Gud, altså vi snakker i tunger og da snakker vi med Gud direkte linje og vi taler hemmeligheter med Han. Jeg vet det høres fremmed og rart ut for mange, men egentlig er det ikke så rart når en førstenes har opplevd det :) Og ALLE kan oppleve det !

Når vi troende taler i tunger sånn for oss selv, så bygger vi oss selv opp innenfra !! Det er KUN av det gode, det finnes ikke ondt i tungetalen. Når vi taler mye i tunger for oss selv så gjør det noe med oss som mennesker, vi fyller oss med Ånden og det får frukter i det synlige ! 

Vi får mer tålmodighet for eks, vi klarer å holde oss borte fra synd som vi kanskje har problemer med å slutte med, vi får mer kjærlighet til å elske til og med våre fiender osv. Altså det får gode frukter å vandre i Ånden og fylle oss med den :)

Når vi gjør dette og søker det der oppe av hele vårt hjerte, at vi lever i det med oppriktighet så blir vårt liv forvandlet :) Vi ønsker ikke lenger leve i de samme lystene som vi gjorde før, vi ønsker å leve rent og hellig for Jesus . 

Selv om vi troende feiler og kan falle noen ganger så er det viktigste at vi vender om og er ydmyke for Jesus så tilgir Han oss og vi kan begynne på nytt igjen med blanke ark, og ingenting er mer deilig enn det :) !!

Tungetalen er et bevis på at vi har fått Ånden som pant, når du har fått tungetalen så kan ikke ett menneske på hele jorda si at du ikke har Ånden, da har du ditt eget bevis :) !!

Og bibelen sier at vi skal omvende oss så skal vi få den Hellige Ånds gave som er tungetalen, det er en gave og den er kun til nytte for oss og er bare av det gode ♥

Så er du ikke frelst så bli det idag, omvend deg og du får tilgivelse for alt galt du har gjort og la deg døpe og så skal du få den Hellige Ånds gave ♥

Og det er ikke vanskelig eller skummelt i det hele tatt, det er bare gøy og en glede å gjøre dette og oppleve det, og når jeg kunne oppleve det kan ALLE :) ♥

AMEN ♥






mandag 27. august 2012

Rett fokus ♥



Tenker på det at når man er frelst så kan det være så mange forstyrrende ting som vil ha oppmerksomheten våres bort fra Jesus og bort fra det himmelske.

Gud ønsker at vi skal ha fokus på det som er der oppe og ikke det jordiske, for når vi retter blikket oppover så får vi ny kraft og styrke til å vandre i det livet Han har tenkt for oss ♥

Gud ønsker oss det aller aller beste, derfo
r har han gitt oss alt det gode vi kan ønske oss, nemlig glede, fred og evig kjærlighet. I Jesus, det Jesus gjorde på korset på Golgata, i det ligger alt vi trenger : Legedom til Ånd , sjel og kropp, glede, fred, kjærlighet, trygghet, styrke og omsorg ♥

Grunnen til at vi for vår egen del bør ha fokuset rettet oppover er for at det er en motstander, en som er kommet for å drepe, stjele og ødelegge for oss mennesker. Mange gir Gud skylda for all onskapen men djevelen vil de ikke høre om.

Alle vet at det finnes både godt og ondt i denne verden og mange tror at det er noe som ligger i mennesket. Men det må være en kilde til alt, og hva er denne kilden om den ligger i oss ? Jo kilden er er fra han som er opphavet til all ondskap, djevelen...den gamle slange. Han oppgave er først og fremst å lure menneskene så de ikke skal finne Gud og Jesus og få oppleve alle de velsignelsene som er å få ovenfra.

Hva er ditt fokus ? Hva begjærer ditt hjerte ? Denne verden og de ting som er her nede , eller søker du det der oppe ? Hvordan kan du forvente å få velsignelser fra himmelen om du kun søker det jordiske ?

Jesus har gitt oss ALT med Han, Han vil oss bare godt og det til evig tid, det finnes ikke ondskap i Jesus, der er alt hellig og rent og vi kan få lov å kjenne denne himmelske herligheten og gleden midt i en ondskapsfull verden ♥

Han er vår tilflukt i trengsler, Han er vår trøster og vår lege, Han er vårt ALT ♥





fredag 24. august 2012

Angst og frykt blandt oss troende.



Selv om vi er kristne så kan vi oppleve både angst og frykt. Det kan være mange ting i livet som gjør det, noen ganger kan vi få angst når vi har gjort noe galt, vi kan få det av vonde opplevelser og traumer i livet, vi kan få det av ytre påvirkninger fra andre mennesker og omstendigheter.

Jeg har vært innom det alt samma, jeg har kjent på angst og frykt og ikke sett noen vei ut, men alltid har jeg ropt, sukket og bedt til Jesus.

Jeg opplevde skikkelig dødsangst som kristen, jeg har hatt frykt for sykdommer osv. Men alltid har Jesus ført meg ut av det alt samma !!

Etter jeg opplevde skikkelig angst for en tid tilbake, så kjente jeg at frykten kom på. Men jeg tenkte NEI jeg skal IKKE la denne frykten få komme til, jeg ville OVERHODET ikke ha det og sa til Jesus : NÅ MÅÅÅ du hjelpe meg jeg kan ikke ha frykt jeg kan bare ikke å ba til han at Han MÅTTE hjelpe meg med EN gang !!

Så slo jeg helt tilfeldig opp i bibelen og der slo jeg rett opp på dette verset :

Frykt ikke . Tro på Gud og tro på meg!

Frykten forsvant med EN gang og jeg fikk fred i hjertet igjen og takket Jesus for svaret :) ♥

Bibelen er ikke bare ord, men ordene gir mening og de virker på Ånd, sjel og kropp ! ♥

I bibelen finner du ALT som kan gjennopprette det djevelen har røvet fra deg, din helse, dine plager, ditt mismot, din angst dine destruktive tanker osv.

 Dette er sant dere, jeg har opplevd det mange ganger derfor kan jeg si det er sant ♥ :)

Søk Jesus og det som er der oppe og din sjel blir mettet av Hans velsignelser ♥

Amen ♥


søndag 19. august 2012

Mange veier til vekkelse ?

Smith Wigglesworth var en stor verdensevangelist, den største gjennom tidene etter apostlene og den mest gudfryktige jeg har hørt i hvert fall !! Hvorfor var han så full av kraft ? Hvorfor skjedde så mye mirakler og Guds undre ved hans virke ?

Hvor mange veier har vi ikke hørt om som skal føre til vekkelse de siste åra av våre evangelister og predikanter men lite har skjedd ??

Jeg for min del har hørt utallige taler om hvordan vi skal få vekkelese men jeg har ikke sett noen vekkelse siden jeg ble frelst i 99 i hvert fall...

Men det finnes nok ingen "ny" vei eller en ny løsning, vi må nok bare innse at det finnes kun en vei å gå. Og dete r tilbake til det opprinnelige !

Vet dere hva hemmeligheten til Wigglesworth sin tjeneste i så stor kraft var ?

Han fulgte 4 prinsipper :


Hemmeligheten til kraften i tjenesten hans var tro på Guds Ord og Åndens kraft.

1. Les Guds Ord
2. Oppsluk Guds Ord til Guds Ord oppsluker deg
3. Tro Guds Ord
4. Handle på Guds Ord

Så enkelt, men så vanskelig vi har gjort det....Men nå vet vi hva vi skal gjøre ikke sant ? :)

La oss gjøre dette så godt vi kan så blir det vekkelse i vårt land, la oss ikke klage på hverandre og komme med masse negativitet, nei la oss søke det hellige, det rene uforfalskede Guds ord, la oss søke alt som er av det gode, bygge hverandre opp og oppmuntre hverandre på denne veien <3

Hilde Heimdal


mandag 6. august 2012

Vitnesbyrd av Hilde Nordvik !

Når jeg var 10 år var det vekkelse her i kommunen. Egil og Arne hadde satt opp telt og vekkelsen var igang. Mange blei frelst i den tiden der. Å også jeg tok ett standpunkt om å følge jesus å ta imot han i mitt hjerte. Jeg ble en ivrig disippel:) Hver kveld det var møte, var lille meg på plass. Å jeg husker at det som blei mest forkynt den gangen var: Jesus kommer snart igjen! Gjør deg rede til å møte Han. Det gjorde at jeg alltid var den første som løp bak i bønne rommet, bøyde mine knær og ropte til Jesus for mine foreldre. De var frafalne den gangen. Jeg gråt og var redd for å ikke få mine med meg til himmelen. Når jeg kom hjem sa jeg: Nå må dere bli frelst, for Jesus kommer snart igjen! Det skulle gå ti år før det skjedde. Men Gud hørte min bønn. Når jeg var elleve år så bestemte jeg meg for å døpe meg. Ungdoms åra kom å jeg bevarte troen på Jesus i mitt hjerte hele tiden. Han hadde virkelig grepe meg. Ett møte med Jesus forandrer alt. Når jeg var blitt voksen og livet mitt var på plass, så opplevd jeg ett stort nederlag i mitt liv.

Jeg blei en rus avhengig, som følge av sykdom. legen gav meg masse piller, å jeg var hekta:( Holdt det skjult i mange år. (trodde jeg) Jeg rusa meg hele tiden, å jeg kjente at garnet bare blei strammere og strammere.

Livet mitt var på kanten av stupet. Høye doser hver eneste dag. veide 43 kg på slutten å var bare en skygge av meg selv. Jeg VISSTE at Jesus kunne fri meg ut å jeg visste at han var min eneste løsning. Å når alt var i ferd med å rakne helt, så tok jeg en beslutning i mitt liv. Jeg følte jeg sto i ett kryss. å jeg kjente en stemme sa til meg: Hilde nå må du velge. Den ene veien fører til døden, den andre kjenner du. den fører til frihet. Da gav jeg opp. Gråt og gråt, og begynte min tøffe kamp tilbake til livet. jeg hadde hørt mange vitne om at de blei løst i ett nu, å jeg ba inderlig om at det måtte skje meg også. Men det gjorde det ikke. Jeg var sjuk. Fryktelig sjuk. Jeg trodde jeg skulle dø av det.

Å jeg ropte til Jesus at Han måtte hjelpe meg. Å Han var med, gjennom de verste abstinenser, gjennom angsten, gjennom søvnløsheten. Han hjalp meg til å holde ut. Å etter noen uker så var det endelig over. Livet mitt kunne endelig begynne igjen. jeg kunne se folk i øynene, jeg var ærlig med livet mitt. Herlig! Men gjennom det jeg hadde gjort, så hadde jeg ødelagt mye i mitt sjels liv. Jeg fordømte meg selv hardt. Jeg visste jo at Jesus hadde tilgitt meg alle mine synder, å at Han aldri mer husker det. Men jeg fordømte meg selv så hardt. Jeg var mye redd. Redd for at folk skulle snakke om det, redd for at noen skulle spør meg om det. Skamma meg så fælt.

Etter noen år, så var jeg på ett møte. jeg skulle synge der den dagen. da var det en forkynner som preka om at i glemslens hav er det bare to stykker som fisker. Det er du og satan. Å da! Da kjente jeg det løste seg for meg. Hilde, det er jo du som sitter der med stanga å fisker. Jesus har jo glemt alt sammen. Da var min løser time kommet. Jeg var VIRKELIG FRI!! HERLIG!!:) Å da begynte en spennende tid for meg:) Jesus gav meg en sang som heter tilgitt. Å den har vært mitt vitnesbyrd i mange forsamlinger. Den sangen synger jeg alltid når jeg er ute å vitner og synger i menigheter. jeg blir aldri lei den sangen. Så nå 12 år etter, at jeg blei satt fri fra rus, så er jeg fullstendig legt. Jesus har gjort ett verk i mitt liv.Han gav meg mange sanger.

Han åpna dører for meg. Så jeg kunne gjøre det jeg hadde drømt om siden jeg var lita jente. Synge og spille for Han. Tre plater har det blitt med sanger som Jesus har gitt meg. Enkle sanger om himlen, om nåden og om Hans store kjærlighet Han har gitt meg ett godt liv. Ikke uten problemer og utfordringer. Nei, de er der selv om man er frelst. men nå VET jeg at jeg har en som er med igjennom alt! Han svikter aldri! Han er trofast. Så da vil jeg si til deg som leser dette. At Han som kunne sette meg fri, å gjøre det verk Han har gjort i meg. Han kan også løse deg fra dine plager og laster. Jeg skammer meg ikke lengre over det livet jeg har levd. For Han har snudd det som var vondt til noe positivt.

Nå kan jeg hjelpe andre å forstå, som er i samme situasjon som jeg var i. Å jeg vet at Guds nåde er så mye større enn vi kan fatte. For jeg har virkelig opplevd den i mitt liv. FOR en stor frelser vi har! Skulle ønske at alle kunne oppleve det jeg har opplevd, for det er så sterkt!

Det har virkelig forandra hele mitt liv! Gud velsigne deg