søndag 28. august 2011

Halleluja!

Halleluja! 

Jeg er vokst opp i et godt hjem,- var rimelig flink på skolen. Mistet pappa i 1973 av kreft og mamma mistet jeg i 1998, også hun av kreft. Det har vært mye kreft i familien. Jeg startet med å røyke hasj som 15-åring,- og startet som sprøytenarkoman med amfetamin som 16-åring. 

Ble veldig fort "min bane!" Stoffet fikk sin vei gjennom meg,- og det gjorde meg til en manipulerende drittsekk i 2 sko! Rus og kriminalitet er noe som følger hverandre "hakk i hæl",- så det kostet meg 16 år i fengsel,- for både vold og vinningskriminalitet. Eneste jeg greide,- og hadde peiling på var å ruse meg. Eneste som også betydde noe var rusen!! Ruset meg fra all kontakt med familie,- og fra kontakt med min datter,- som idag er 17 år. I 2006 var jeg gjennom 2 hjerteinfarkt med 5 mnd mellomrom. Greide å stable meg sånn nogenlunde på bena igjen for å komme tilbake i rusen,- som bestemte alt over meg!

Begynte å bli lei mangelen på liv,- men amfetaminen hadde full kontroll på meg. 2 dager før jul i 2008 fikk jeg en kreftdiagnose pr. brev. Fikk ingen informasjon,- eller oppfølging,- så jeg måtte på nettet for å lese meg til diagnosen min. Viste seg at det var en type prostatakreft med spredning opp til mageregionen,- og dem fryktet at den skulle spre seg til skjellettet. Var gjennom 2 store operasjoner i 2009. Begynte å få kontakt med rusomsorgen i Elverum,- som var der for meg hele veien. Dem tro til med en gang jeg ytret et ønske om hjelp,- for det er ikke lett å be om,- hverfall ikke som en misbruker! 31-års amfetaminmisbruk gjør noe med en. 13.november 2009 ble jeg kjørt til Østerbo Evangeliesenter i Halden av rusomsorgen i Elverum. Veide litt over 50 kilo,- og nyoperert. Tok et valg som forandret hele meg. 

Ble frelst etter 10 dager,- og døpte meg 2 dager etter det. Hadde jeg ikke kommet på Østerbo,- så hadde jeg ikke vært i livet idag! Fra en eksistens,- fikk jeg plutselig et liv med mening!! Halleluja! 

Å bli frelst var redningen for meg. Idag er jeg elev ved Varna Evangeliesentrets Bibelskole og jeg trives. Har fått leilighet i Elverum,- og flytter hjem i juni 2011. Har også fått kontakt med min skjønne datter.
 . Har ikke hatt noen sprekk ,- eller sug etter stoff.

Av Nåde kan jeg sitte her å dele min historie,- hadde ikke kommet noen vei uten Herren. Livet som rusfri,- og røykfri og helt frisk er jo bare helt herlig fantastisk! 

DET ER ALLTID HÅP FOR DEN SOM SLITER Å KOMME SEG UT AV MISBRUKET.


2 kommentarer:

  1. <3 Jeg vet selv hva amfetamin gjør med et menneske, og jeg kan ikke noe annet enn å ta av meg hatten for det du har klart Erland.. Jeg finner ikke de riktige orda rett og slett. Ønsker deg det beste for all framtid. Kram fra meg.

    SvarSlett
  2. Jeg blir så rørt.Det er godt at se deg leve livet fullt Erland. Jeg nevnte deg i dag i baptistmenigheten i dag som et forebilde, Din broder Peter.

    SvarSlett