onsdag 17. november 2010

MAGI


Eliphas Levi er et navn som er blitt udødeliggjort i forbindelse med grunnleggelsen av moderne magi (uttrykket levitasjon stammer fra ham). Det er knapt en eneste én av de flere hundre magiske bevegelser i dag som ikke vil betrakte Eliphas Levi som en av sine viktigste forløpere. Han samlet trådene fra magiske tendenser og retninger i oldtiden og middelalderen, og flettet dem sammen til et helhetlig livssyn. Han mente at et magisk livssyn kunne bidra til å demme opp for den ensidige materialismen. Hans magiske system var særlig inspirert av kabbalismen. Blant andre tydelige påvirkninger er Weishaupts Illuminati-orden.

Mediumisme (å bli besatt av en ånd) blir oppfattet som en legal måte å nå fram til okkulte sannheter på, og er for mange et mål for åndelig utvikling

Mange mener at det finnes både hvit og svart magi, en god og en ond versjon. Margit Sandemo har solgt utrolig mange bøker på sin «hvite magi», og hevder selv at hun har ble styrt av Lucifer i «Sagaen om Isfolket». Hun sier at hun bare befatter seg med de «gode» åndene, d.v.s. "hvit" magi. Satanypperstepresten Anton Zandor LaVey hevdet derimot at all magi er sort magi, og at det stammer fra samme kilden.

Mange av rockemusikerne har viet Crowleys liv stor interesse. Jimmy Page i Led Zeppelin er en ivrig tilhenger av Crowleys lære, og bodde en tid i den tidligere okkultistens hus, «Boleskine House». Denne eiendommen gjorde Page om til en helligdom for Crowley og okkult tilbedelse, og har fått den erklærte satanisten Charles Pace til å dekorere hjemmet med magiske motiv. Jimmy Page forsøkte ofte gjennom seanser og åndemaning å få kontakt med Crowley's ånd, som sies å besøke huset.

The Beatles, som var blant de første artistene som benyttet seg av baklengs maskering, har Crowley som en av sine «helter» på omslaget til Sgt. Pepper's Lonely Heart Club Band (nr.2 øverst fra venstre). Platen kom ut på 20-års-dagen for Crowleys død, og en av melodiene kan være myntet spesielt på Crowley, nemlig sangen «It's 20 Years ago Today that Sergeant Pepper taught the Band to Play.»

Ozzy Osbourne ga sin kommentar til Crowley i LP'en «Blizzard of Ozz». Han har også skrevet sangen «Mr. Crowley».

Daryl Hall i Hall & Oates er en disippel av Crowley, og er sterkt involvert i magi. Han sier om Crowley at:

«Magi er et vanskelig område å gå inn i, fordi ondskapen er virkelig. Jeg er en Crowleyitt som Jimmy Page, men det er en hard vei. Aleister Crowley var en ganske dekadent person. Han svevde virkelig ut. Han var den opprinnelige rockestjernen.»



*


THE ELIPHAS LEVI BAPHOMET







1 kommentar:


  1. Ekte kjærlighetsspell Caster Dr.Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velstående staver, Beskyttelsesformer, Staver til ..Kontakt informasjon
    E-post: templeofanswer@hotmail.co.uk
    Ring, Viber og whatsapp +234815542481

    SvarSlett